FRITIDS åk 4-6

 

Fritids åk 4-6

 

Mitt på ön finns vår parklek och fritidsverksamhet för årskurserna 4 till 6. Senast den 1 maj är det dags att anmäla sig till fritids på Vängåvan för kommande läsår. Ansökan finner ni under fliken Ansökan fritidsklubb.

 

ENGAGERAD PERSONAL OCH GEMENSKAP

Vängåvan drivs som ett föräldrakooperativ med sex fast anställda. Vi erbjuder engagerad personal som arbetar för att främja kreativitet, eget tänkande och sunda förhållningssätt. Mellanmålen är nyttiga och hemlagade och varje vecka erbjuder vi skapande, sport, lek och musik. I år är det många barn i årskurserna, vilket är kul.

 

ÖPPETTIDER

Vi har öppet vardagar kl 12.00-18.00.

När skoldagen slutar för dagen står mellanmålet klart och framdukat. Mellanmålen är både nyttiga och varierade vi erbjuder frukt och grönt dagligen. Under loven har vi lovöppet kl 9.00-18.00 och bjuder då på lunch, mellanmål och aktiviteter.

 

På måndags- och torsdagskvällar har vi i samma lokaler ungdomsgård för ungdomar i åk 6-9. Onsdagskvällar kl 18.00-20.00 har vi kvällsöppet för fritidsbarnens. På kvällsöppet har vi oftast lite mindre grupper och lite mer styrda aktiviteter. På torsdagskvällar kl 20.00-21.30 övar Parkören - Vängåvans kör. Läs mer om kören under fliken Parkören.

 

FÖRÄLDRAMÖTE

På vårterminens föräldramöte för treorna i Essinge skolan kommer vi och presenterar oss och vår verksamhet. Vi kommer gärna till treors förälramöte i andra skolor, kontaktan oss så bokar vi möte. I slutet av vårterminen kommer alla blivande fyror på Essingeskolan till oss på besök med sitt nuvarande fritids. Då passar vi på att bekanta oss, äta mellanmål tillsammans och presentera parkens rutiner. Vid terminsstart bjuder vi in er föräldrar till ett föräldramöte. Här får ni chans att bekanta er med vår verksamhet, träffa personalen och se var era barn kommer att tillbringa sina eftermiddagar. Hör gärna av er till parken om ni har frågor innan dess.

 

 

 

Parkleken är en given mötesplats

för stora och små på Stora Essingen.